Bindweefselmassage

Bindweefsel
Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van een huis: verspreid door ons hele lichaam verbindt en ondersteunt het organen, gewrichten en spieren. Bindweefsel leidt eveneens bloedvaten en zenuwen naar de organen en biedt bescherming tegen infecties. De cellen in het bindweefsel vervullen daarnaast een belangrijke taak in het wondgenezingsproces. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof en voeding -en afvalstoffen.

Een jong, strak en rimpelvrij gelaat bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper en dat heeft tot gevolg: rimpels!

Bindweefselmassage
Een bindweefselmassage is een uitstekende manier om de huidconditie te verbeteren. De behandeling verhoogd de doorbloeding en activeert de huidstofwisseling. De bindweefselmassage is uitermate geschikt om een verslapte huid, een slecht doorbloede huid, een verouderde huid, rimpels of acne te verbeteren en/of te verminderen.

Door de stevige massagegrepen in het bindweefsel wordt de aanmaak van collageen sterk gestimuleerd. Door de huid goed te doorbloeden, is de huid beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels, verklevingen of acne ontstaan. Dit betekent dat de celwanden bijna niet in staat zij om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de bindweefselmassage wordt de circulatie verbeterd en daardoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd. Door deze aanpak krijgt u een gezondere en stevigere huid met een gezonde kleur.

Bindweefselmassage gezicht

Effecten van bindweefselmassage
* verbetering van de huidconditie
* stimulering van de huiddoorbloeding
* reductie van stress
* opname verbetering van werkstoffen
* bevordering van de celdeling
* versteviging en aanmaak bindweefsel
* verbetering van de structuur en teint
* vermindering van rimpels
* vermindering van kraaienpootjes
* verminderen van walen onder de ogen
* vermindering van littekens

Indicaties
* degeneratie van de huidconditie
* droge huid
* vette huid
* rode gestuwde huid
* huidveroudering
* rimpels en plooien
* verslapte huid
* rokershuid
* slecht doorbloede huid
* acne (zonder actieve ontsteking)
* couperose
* preventief voor alle huidtype
Contra-indicaties
* koorts
* hartklachten
* bloeddruk problemen
* algehele malaise
* hemofilie
* kwaadaardige tumoren
* defecte huid
* chronisch eczeem
* na de 7e maand zwangerschap
* specifieke medicatie zoals corticosteroïden
* bloedverdunnende middelen
* koortslip

Kuurverband
Afhankelijk van de doelstelling, uw huidconditie en de behandelindicatie wordt de behandelfrequentie vastgesteld. Meestal zijn zes tot twaalf behandelingen nodig. De bindweefselmassage geeft in kuurvorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert, wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Een kuur bestaat uit 1x per week een bindweefselmassage gedurende zes weken. Daarna een rustpauze van drie weken (de massage werkt in deze drie weken nog door). Indien nodig kan de bindweefselmassage worden uitgebreid naar 9 tot 12 behandelingen.

Om het effect te onderhouden wordt aanbevolen om vervolgens 1x per zes weken terug te komen.

Oog voor bwm   Oog na bwm
                                 Voor en na één behandeling

Gelaat
De bindweefselmassage begint met een oppervlakte reiniging. De massage wordt uitgevoerd met een gel. Deze gel bevat liposomen, gevuld met elastine. Na de massage wordt de behandeling afgesloten met een passende dag- of nachtverzorging.

10s Beautysalon is gecertificeerd in het toepassen van bindweefselmassage.Certificaat Bindweefselmassage